WIE IS MAITÉ?

Mijn naam is Maité Reybrouck. Ik ben 26 jaar jong en afkomstig uit West-Vlaanderen. Ondernemerschap zit bij ons in de familie. Mijn vader is daarin mijn grootste voorbeeld.

Ik wou, net als hem, iets hebben van mezelf. Ik droomde van een zaak die ik van nul zou opstarten en stap voor stap zien groeien.


Atelier Maité staat gelijk aan originele, creatieve damesschoenen. Hoe het allemaal begon? Dat verhaal wil ik nu heel graag met jullie delen.

Door mijn vorige job -als airhostess- kon ik over de hele wereld gaan shoppen én als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Net dat grote voordeel, kwam twee jaar geleden heel goed van pas.

 

Ik was uitgenodigd op een trouwfeest en zoals elke vrouw -uiteraard-, had ik een hele outfit bijeen geshopt: een mooie blouse, een hippe rok en een leuk handtasje. Maar, het perfecte paar schoenen bleef uit... Ik vond geen enkel paar dat speciaal genoeg was voor mij. Ik ging op zoek naar iets uniek, iets dat niet iedereen heeft en bovendien durft te dragen.


Ik besloot om een paar schoentjes te kopen en die gelijk zelf te 'pimpen'. Die dag, in Manchester, zocht ik een hele namiddag naar kleine, toffe prulletjes om op mijn schoenen te kleven. Enkele uren later, vloog ik terug naar Brussel. Ik kwam thuis, nam het lijmpistool en gaf mijn saaie schoenen een verdiende upgrade. 


Op de avond van het trouwfeest gebeurde iets dat mijn leven voorgoed zou veranderen. Twee toffe, hippe dames, kwamen mijn richting uit en vroegen mij waar ik de schoentjes had gekocht. Ik vertelde hen het hele verhaal. De twee dames bleken niet zomaar de eersten, de besten te zijn. Ze schreven namelijk voor bekende modebladen. Zíj waren actief in de modewereld en vertelde míj dat mijn zelfgeknutselde schoenen mooi waren? Ik geloof helemaal niet in toeval, dus dat moest wel een teken zijn. Vrijdagavond danste ik nog op het trouwfeest, 's anderendaags ging ik richting de winkelketen "action". 


Daar kocht ik mijn eerste schetsboek en kleurpotloden.
Na twee jaar hard labeur, bloed, zweet en veel tranen stel ik met trots aan iedereen -mijn kindje- voor: Atelier Maité. 


Bedankt voor jullie bezoek aan mijn website.
Geniet ervan!

Maité